A kert dísze: a gyepszőnyeg

Minőségi gyepszőnyeg, egészséges pázsit

A kiváló minőségű gyepszőnyeg, és az egészséges pázsit a kert egyik fontos alapeleme. Ki ne vágyna gondozott, puha gyepfelületre? A szép gyep elérhető a minőségi és szakszerű lerakással, és gondozással. Az egész kert gondozott és ápolt lesz a szép és egészséges gyepfelületnek köszönhetően. Egy ilyen területen a pihenés és a feltöltődés is sokkal kellemesebb és kényelmesebb. A kialakítás után nem igényel sok törődést, a fenntartása egyszerű, és így a kezdeti befektetés hamar megtérül. A gyepszőnyeg ideális választás, ha nem szeretnénk sok időt tölteni a füvesítéssel, így ha időt, és energiát szeretnénk megspórolni, akkor egyből élvezhetjük a kész gyep előnyeit. A kész fű egyből rendelkezésre áll, és egészséges pázsitot biztosít.  Családi házak, intézmények, parkok, sportlétesítmények, közterületek környezetének kialakítására is ideális megoldást jelent.

A gyepszőnyeg: gondozott gyep egy lépésben

gyepszőnyeg telepítésA kész fű, és a kész gyepfelület sok előnnyel jár. Kihagyható a füvesítés, a fűmag elvetésének és gondozásának a lépése. A gyepszőnyeg lerakásával egyből rendelkezésre áll a megfelelő felület. Így a lehető legrövidebb időn belül élvezhető a puha és kész gyepfelület. A gyepszőnyeg egy előre kialakított, füvesített felület, mely könnyen alakítható és felhasználható. Többféle fűmaggal is készülhet. Az előre kialakított gyepet megfelelően gondozzák, trágyázzák, és nyírják, gazt nem tartalmaz. Lerakása után azonnal élvezhető az egységes és szép felület, mely nem igényel sok öntözést, és az igénybevételt is jól bírja. Gyorsan, a lerakást követően körülbelül 2 héten belül meggyökeresedik. A kész fű természetesen ugyanúgy igényel gondozást, mint a füvesített terület. A megfelelő talaj biztosítása, és a megfelelő beöntözés ugyanúgy szükséges ahhoz, hogy hosszú távon is tökéletes felületet kapjunk. A gyepszőnyeg kifejezetten gazdaságos beruházásnak számít. Hosszú távon megtérül, hiszen a kezdeti beruházást követően nincs más teendő, csak karban tartani a kész felületet. A gyepszőnyeg fenntartása nem igényel sok energiát, mivel az egészséges pázsit gyommentes felületet biztosít. Tehát minden esetben az adott minőséggel lehet számolni. Igény szerint vakondhálóval is el lehet látni, így nem kell attól tartani, hogy az állatok feltúrják a kész gyepfelületet. A megfelelő öntözőrendszerrel, vakondhálóval, és ápolással minden évszakban gyönyörű, és egészséges pázsit érhető el.

A gyepszőnyeg kiállja az idő próbáját

A gyepszőnyeg tartóssága, és minősége fontos szempont. Lerakás előtt érdemes kiválasztani azt a fajtát, amely legjobban megfelel az elvárásainknak. A szín, minőség, tartósság egyaránt számíthatnak. Nem érdemes kísérletezni vele: ne próbálkozzunk házilag telepíteni a gyepszőnyeget, bízzuk szakemberre a munkát. Az első lépés tehát a gyepszőnyeg kiválasztása, majd a szakszerű lerakás. Fontos, hogy a szőnyeg elemei illeszkedjenek egymáshoz, és megfelelően előkészített felületre kerüljenek. A gyepszőnyeg előnye, hogy telepítése után egyből szép és egységes látványt nyújt, nem gazosodik, könnyen fenntartható és ápolható. Hosszú távon is puha, szép, és tömött gyepet biztosít. A telepítés ára ezért hamar megtérül, és sokáig élvezhető. Ha minőségi, ápolt, és dekoratív felületre vágyunk, amely azonnal elérhető, akkor a gyepszőnyeg az ideális választás. Nem fogunk csalódni benne, és garantálja a sokáig élvezhető puha és szép felületet a kertben, vagy bármilyen más, parkosítani kívánt felületen. A gyommentes gyepfelület és egészséges pázsit bármikor elérhető, és könnyen fenntartható.


This entry was posted in Érdekességek, Kertépítés and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.