Gondozott gyep minden időben: a szakszerű füvesítés

A füvesítés aranyszabályai

A gyönyörű gyep titka a megfelelő és szakszerű füvesítés kivitelezésében rejlik. Ennek az alapja a minőségi fűmag, amely minden körülmények között tökéletesen rendezett területet biztosít. A kert megjelenése nagyban függ a füvesítéstől. Egy szépen gondozott kert is nyújthat elhanyagolt és kiábrándító hatást, ha a fű kiégett, hiányos, vagy gazos. A jó füvesítés ezért elengedhetetlennek számít. A kiváló minőségű fűmaggal beültetett terület mindig megbízhatóan egységes és szép látványt nyújt, nem gazosodik, és kellemes érzetet kelt, ha rálép az ember. Senki nem szeret csomós, hiányos, gazos fűben járkálni, és belelépni egy kiszáradt vagy szúrós növénybe. Ez elkerülhető a szakszerű füvesítéssel, gondozással és ápolással. Ehhez hozzátartozik többek között a megfelelő talaj előkészítés, a helyes beöntözés és az indítótrágya használata is. A szép kert egyik alapeleme tehát a megfelelően füvesített terület, amely némi odafigyeléssel és ráfordítással könnyedén és az elvárásoknak megfelelően megoldható.

Füvesítés lépésről-lépésre

FüvesítésAz első és legfontosabb dolog, ha egy területet szeretnénk füvesíteni, a megfelelő talaj előkészítés. Ehhez hozzátartozik a területrendezés, és az adott hely kialakítása. A füvesítés után már nem szerencsés alakítani a terület formáján, és emelkedésén. Ahhoz, hogy a füvesítés tökéletes legyen, érdemes kizárólag kiváló minőségű fűmagot használni. Emellett megfelelő indító trágyát alkalmazva biztosíthatjuk a megfelelő táptalajt. Így a talaj biztosítja a fűmag számára a megfelelő tápanyagokat, és az ideális viszonyokat a növekedéshez. A helyes beöntözés szintén elengedhetetlen. A gyönyörű gyep ezekkel a módszerekkel, odafigyeléssel és szakszerű gondozással elérhető, és egyben könnyedén fenntartható. Nagyon fontos, hogy hosszú távon megmaradjon a szép és gondozott gyep. Sok esetben a hosszú távú fenntartás okozza a legnagyobb problémát, azonban a megfelelő fűmag, és jó füvesítés alkalmazásával, a gyep hosszú távon is szép marad. A szép gyep tehát nem álom, és a megfelelő eszközökkel könnyedén elérhető. A lényeg, hogy oda kell figyelni a részletekre, és nem szabad spórolni a fűmagon. A fenntartás során alapvető szabályokat kell betartani, vagyis nem szabad túlöntözni, hogy sokáig vízben álljon, illetve nem szabad hagyni kiégni a füvet. A megfelelő és helyes beöntözés biztosításához modern, automatikus öntözőrendszert is használhatunk. Akkor sem kell megijedni, ha mégis kiszáradna, vagy hiányossá válna egy részen a fű, mivel a gyep bármikor megújítható. Így akár az új gyep gondozása, vagy a régi pótlása is egyszerűen kivitelezhető. A megfelelő füvesítés tehát a szép és gondozott kert alapja, mely könnyen fenntartható. Előnye, hogy olcsó és megújítható is egyben, ezért nem kell nagy összegeket költeni arra, hogy olyan kertünk legyen, amely minden időben szép és gondozott.

Füvesítéssel a szép kertért

A szép kert elképzelhetetlen pázsitos, puha gyep nélkül. Ma már ez nem elérhetetlen, bárki, aki szán rá némi időt, és energiát, hosszútávon is fenntartható, megújítható, és gondozott kertet biztosíthat magának. A virágok, és a többi növény is más képet nyújt, ha mellettük a fű megfelelően karbantartott. Nem kell beletörődni a kiégett, vagy kuszán növő fű látványába: a füvesítés utólag is megoldható a megfelelő talajgondozás után. Érdemes szakszerűen elvégezni a füvesítést, hiszen ez hosszú távon megtérül, és sokáig biztosítja a szép és ápolt kertet.


This entry was posted in Érdekességek, Kertépítés and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.